Bounty sjokolade

  • 1 dl sødme som feks gula java fin/palmesukker, bjørkesøt eller sukrin (palmesukker gjør at konfekten mister den hvite fargen. Kun sukrin synte jeg ikke gir en optimal smak.)
  • 2 dl kokosmelk. (ev. 1 dl fløte og 1 dl kokosmelk)
  • 250 g kokosmel (økologisk) eller revet kokos

Bland sammen alle ingredisensene og gi det ett oppkok. Sett det kaldt i minimum 1 time. Rull kuler og sett de ev kaldt ca 30 min hvis de er litt myke.

Lag imens sjokolade av:

  • 150 g  rått kakosmør (økologisk)
  • 3 ss rå kakopulver (økologisk)
  • 1-2 ss sødme
  • ev. litt økologisk vaniljepulver

Legg alle ingrediensene i 1 kjele og smelt det forsiktig i vannbad. La det bli kald . Når det begynner å tykne noe dypper du kokos kulene i sjokoladen.

Oppbevar kulene i kjøleskap.

Sukrin og bjørkesøt har 0 i GI og er derfor ideel for diabetikere. Sukrin gir en form for «kuldefølelse/ising».

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Legg igjen en kommentar