Popcorn med parmesan og trøffel olje

Popcorn kan være ett sundt godteri. Det kommer bare ann på hvordan du lager det. Igjen er det det hjemmelagede som gjelder. Da har du full kontroll på hva du putter i popkornet og det finnes ett utall av smaker. Mange sverger til mikropopkorn. Ikke spesielt lurt  dessverre. På innsiden av posen finner du fluorerende stoffer. En dansk undersøkelse viser blandt annet at de flurerende stoffer kan påvirke immunforsvaret på en slik  måte at de nedsetter virkningen av vaksiner. Kristine F som har bloggen Gladerebarn har skrevet ett strålende innlegg om popcorn.

Bruk fortrinnsvis økologisk kokosolje når du lager popcorn. Dette fordi det er svært varmestabilt. Det omdannes dessuten ikke til transfett. Ghee og smør er også gode alternativer.

I dag er det fredag kveld her i huset og popcornet har nettopp kommet på bordet. Ungene har sovnet slitne i sofaen og på pappa sitt fang så i dag blir popcornet fortrinnsvis til de voksne.

Vanligvis er det salt som gjelder, men med litt fantasi kan man lage mange gode smaker.  I dag ble det med trøffelolje og parmesanost. Nammis!

Slik gjør du:

Det er ingen heksekunst å lage popkorn. Du må bare unngå å svi popcornet i bunnen av kjelen. Du må derfor følge godt med og riste litt på kjelen underveis.

Popp en bolle med popcorn. Jeg brukte økologisk kokosnøttolje.  I tillegg til popkorn trenger du altså:

  • 2 ss trøffelolje
  • 2 ss godt  smør. Gjerne Røros økologiske smør eller Avdem sitt upasteuriserte
  • 1  stor håndfull raspet parmesanost
  • ev.litt salt, uraffinert eller himalaya

Smelt smøret på svak varme i en kjele. Ha i oljen samt den raspete osten. La helst osten smelte noe.  Hell blandingen over popcornet og bland godt.  Smak ev. til med litt salt.

God fredag!

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Legg igjen en kommentar