Ristede kastanjer

Høsten er  tid for kastanjer.  Det det kan nok være litt vanskelig å få tak i disse «lekker biskene». Jeg kjøper de i en lokal innvandrer butikk. I Norge vokser kun hestekastanjer og de er ikke spiselige.

Kastanjer er litt søtlige på smak. Du kan kjøpe de hermetiserte og lage mye snacks ut av disse, men her er det altså snakk om de ferske kastanjene.

Her kommer en nokså upresis oppskrift da disse godt kan lages på slump.

Jeg har kun brukt havsalt når jeg har ristet kastanjene i ovnen, men du kan helt sikkert tilsette  også andre krydder.

Før du rister nøttene bør du skjære et kryss på toppen. Strø deretter litt salt over nøttene og sett de i ovnen på ca 180 grader. Rist de i 30-40 minutter.

Mange liker å servere de dirkete fra ovnen. Jeg foretrekker å dele de litt opp. De kan være litt «styrete» å spise. Innenfor selve nøtteskallet er det et nytt skall. Jeg syntes ikke dette smaker spesielt godt. Deler du nøttene i to kan du la dette skallet ligge igjen når du skraper ut innholdet.

Etter at jeg delte opp nøttene tok jeg et  tynt lag med smeltet smør på toppen av nøttene. Det syntes jeg ble snadder. Jeg brukte litt luksus smør som jeg har  liggende i fryseren. Upasteurisert og økologisk smør fra Vivre gård. Tine har nå forresten fått økologisk smør. Røros smør er også veldig godt på smak. Ellers er Avdem sitt upasteuriserte smør helt nydelig.  En ener i sin klasse er  dessuten  Käserebellen smør fra Tidsporten. Fortvil ikke, vanlig smør fungerer også greit, men er ikke fullt så godt på smak og kan være hakket dårligere hva fettsammensetning  angår.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Legg igjen en kommentar