Squashburger

  • 1 stor squash, rundt 300 g, kuttet i tynne strimler på feks rivjern
  • 50 g frosne selskapserter, tinte, eller rosenkål, finhakket
  • 1/2 rødløk, hakket
  • 70 g kikertmel
  • 1 ss linfrø, knust med 2 ss vann
  • 2 ss solsikkefrø
  • 1 ts salt
  • ev. 1 ss methi-frø, også kjent som bukkhornfrø og fenu greek, knust

Stek oljen godt med olivenolje til den begynenr å bli brun og brunes. Ha i hvitløken og stek litt til. Ha i solsikkefrø og stek til alt er brunt, ikke brent, men lett karamellisert. Ha det over i en bolle. Avkjøl til romtemperatur og blandt godt med squash, erter og kikertmel. Mos linfrø og vann i morter til det blir en slimete masse eller kjør det sammen i en hakker av typen som følger med gode stavmiskere. Ha ev. i knuste methi-frø. Bruk hendene og blandt burgerdeigen godt. Form fem seks faste baller som du så presser ned til burgerform. Legg dem på plate med bakepapir. Stek i ovnen på 180 grader i rundt 15 minutter. (Nå kan du ev. fryse dem. Først hver for seg. Så i samme pakke slik at du kan ta ut det antallet du vil uten at de er frosset til hverandre). Ha stekeolje i en panne på litt over middels varme og stek veggisburgerne.

Kilde; Aftenposten, oppskrift til Arnaud Hauchon på veggiskafeen Resept i Stavanger

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Legg igjen en kommentar