Hva kan man erstatte egg med i bakverk?

Det er en del mennesker som ikke tåler egg. Du kan selvfølgelig kjøpe pulver i butikken, men personlig ville jeg ha laget min egen variant. Egg er ett bindemiddel som gjør bakverk saftigere. Det kan derfor by på litt problemer å lage kaker til egg allergikere. Her kommer imidlertid noen tips:

Du kan feks lage en eggerstatning av linfrø. Monika Holand anbefaler i sin bok «Naturlig og næringsrik mat» å bruke linfrøskum.

Da gjør du som følger:

Ta 4 ss linfrø og 3 dl vann. Kok dette i fem minutter og sil av væsken. Dette tilsvarer ca 2 egg. I mange oppskrifter kan du imidlertid vurdere å bruke også linfrøene. Det kommer selvfølgelig ann på hva du lager.

Du kan også blande 2 ss finmalte chiafrø med 1 dl vann. La dette stå og svelle litt og bruk dette som erstatning for 2 egg.

Frukt/potet kan også erstatte egg i litt kompakte bakverk. Du kan erstatte 1 egg med feks:

  • 1 most banan
  • eplesyltetøy/saus. Lag gjerne din egne sukkerfrie. Du trenger 3-4 ss til å erstatte 1 egg.
  • 1 ss potetmel og 1/2 most potet.

I helsekostbutikken kan du også kjøpe:

  • fiberhusk
  • xantangummi
  • soyalecitin

 Her finner du ett par gode linker som gir nyttige tips:

  

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Legg igjen en kommentar