Tomatsuppe

Tomatsuppe

Ca 4 porsjoner

  •  1 løk
  • 6 tomater
  • 1 buljongterning
  • 2 hvitløksbåter
  • 1 liter vann
  • 2 dl fløte, melk , havre melk eller erstatningsfløte fra for eksempel ”Gogrenns havre fløte”
  • 2 ss tomatpuree eller 4 ss ketchup
  •  litt søtsmak, for eksempel 1-2  ss sukrin eller 1- 2 ss honning eller sukker
  • 1 ts havsalt
  • litt pepper
  • ev. friske eller tørkede urter som basilikum, oregano el. Du kan også erstatte disse krydderne med litt karri.
  • ev. 1 ts gurkemeie

Stek løken blank i olivenolje. Ha i vannet samt fløten og buljongterningen. Kutt tomatene og hvitløken i skiver. Ta dette oppi kjelen sammen med tomatpureen. La det stå å koke til alt er mørt. Bruk stavmikseren til å få en jevn konsistens. Smak til med  salt, søtsmak samt krydder. Bruk ev. stavmikseren på nytt hvis du har hatt i friske urter.

Kok ev. opp litt makaroni og egg hvis du ønsker dette.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Legg igjen en kommentar