Havretoddy med eplesaft og kanel

Et varmt og godt alternativ til kakao og solbærtoddy. Fyll opp termosen og kos deg på tur!

Ingredienser

  • 3 dl havremelk,  kjøp i butikken eller lag din egen- se oppskrift lenger ned på siden
  • 2 dl eplejuice
  • ½ ts malt kanel
  • 1 ts honning eller annen søtning etter smak
  • ev. 1/4 ts økologisk vaniljepulver

Slik gjør du

Varm havremelk, eplejuice og kanel i en kjele, bland godt og server.

Toddyen er best når den ikke varmes til mer enn 50 grader.

Grunnoppskrift på havremelk

Du trenger en blender, kjøkkenmaskin eller en kraftig stavmikser, samt en finmasket sil (posesil fungerer best).

2 dl store ukokte havregryn
4 tørkede dadler uten stein (evt. annen søtning)
1 liter kaldt vann
1 klype salt

Bland alle ingrediensene i en blender og kjør noen minutter til alt har blandet seg og sil. Havremelken bør oppbevares i kjøleskap.

Bruk gjerne havregrynsmassen som er til overs i brøddeig.

Kilde; www.brodogkorn.no

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Legg igjen en kommentar