Gode frokostknekkebrød!

Lagde en litt ny variant av knekkebrød for et par dager siden. Disse kan fint spises av de som ikke tåler gluten. Du kan da bruke feks hirse, kikert eller sorghummel. Selv brukte jeg litt økologisk speltmel.

Ps! Husk når du lager knekkebrød at deigen bør være så tynn at det er enkelt å få deigen utover langpanna. Til denne oppskriften brukte jeg 2 langpanner. Det er også et tips at du steker knekkebrøden til de blir relativt brune. Da blir de mest sprø og smaker selvfølgelig best. Pass imidlertid på at du ikke brenner de! :)

Jeg har brukt litt chiafrø. Dette binder deigen en del og fører derfor til økt vannbehov. Hvis du ikke har dette og bytter dette ut med feks havregryn trenger du litt mindre vann. Chiafrø kjøper du i en helsekostforretning eller feks hos iHerb eller hos Sanabona. De er svært proteinrike. Har du problemer med fordøyelsen kan de være et sjakktriks…

Nøtter og frø bør primært bløtlegges. Dette gjør de lettere fordøyelig. Dette er også letter å oppta næringen fra frøene når de har vært bløtlagt på forhånd. Helst bør nøtter og frø bløtlegges opp mot 12 timer. 1-2 timer er bedre enn ingen ting!

Jeg lagde deigen og lot denne stå å godgjøre seg et par timer..   

Det mest ideelle vil være å blande alle frøene og sette dette tilside sammen med væsken over natten. 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 6.0/10 (2 votes cast)
Gode frokostknekkebrød!, 6.0 out of 10 based on 2 ratings

Ingredienser

  • 100 gr chiafrø
  • 100 gr linfrø, helst knuste da disse blir lettere opptatt i tarmen
  • 100 gr solsikkefrø
  • 100 gr gresskar
  • 100 gr havregryn, (glutenfrie for de som trenger det)
  • 100 gr speltmel, fin rug, hirse, kikertmel eller sorghum
  • 1 ts salt, gjerne himalaya
  • 1 egg
  • 5-6 dl  vann når du bruker chia. 4 dl bør holde hvis du ikke har tilgang på chiafrø

Fremgangsmåte

Balnd alle de tørre ingrediensene og ha i vann. Sett dette til side og la det stå og bløtlegge seg. Ha i et sammenpisket egg før du sprer deigen utover 2 bakepapir dekte plater.

Sett platene i en varmluftsovn på 1 og 3 nivå. Stek de i 10 minutter i 175 grader.

Ta de deretter ut av ovnen og del de opp med et pizzahjul. Sett de igjen i ovnen, da i motsatt “rekkefølge, og stek de i 15 minutter før du igjen skifter plass på brettene og steker de siste 15 minuttene.

Ta de ut av ovnen og del de opp. La de tørke på en rist. Oppbevares tørt.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 6.0/10 (2 votes cast)
Gode frokostknekkebrød!, 6.0 out of 10 based on 2 ratings

Legg igjen en kommentar