Tortilla med laks

Jula er forbi og det er tid for litt letter mat. :)

Det er også greit med mat som ikke tar så lang tid å lage. Da må du nok kjøper lefsene i butikken. Gjør du det så styr unna alle tortillaene som inneholder palmeolje. Det er mange av de på markedet. Kjøp de organiske eller de med litt grovere mel…! Du kan ev. lage tortilla uten gluten.

Ingredienser

  • ca 500 gr laks eller ørret
  • 1-2 avokadoer (kjøp de som du gir litt etter når du klemmer på de i butikken)
  • teryakesaus, lag din egen eller kjøp i butikken
  • fersk korainder, gjerne også fersk mynte
  • isbergssalat
  • ev. agurk
  • rømme, creme fraice eller soya supreme
  • ev. sesamfrø eller hemp frø

Fremgangsmåte

Skjær fisken i biter. Mariner den gjerne i ca 1/2 time i teryakesausen.

Skjær opp grønnsakene og grovhakk urtene.

Stek fisken lett i stekepanna. Bruk gjerne litt ghee, smør eller kaldpresset olivenolje. Har du bedre tid kan du ev. steke fisken i ovnen i ca 20 minutte på 180 grader.

Bland ev. litt teryakesaus i rømmen hvis du syntes det ble litt lite teryake smak på fisken.

Varm lefsene i ovnen.

Sett gjerne de enkelte ingrediensene på bordet slik at alle kan lage sin egen tortilla. Topp med rømme og sesam eller hampfrø.

 

 

 

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Legg igjen en kommentar