Lag din egen lyslykt

Vi er nå inne i en kuldesesong her på Østlandet. Julepynten er pakket ned. Kanskje har noen fortsatt lys på trærne i hagen. Det er så koselig med noe som lyser opp i mørket. Hvorfor ikke lage lyslykter? De kan lages på så mange måter. Helt enkle eller mer avanserte.

Den enkleste lager du ved å fylle vann i en bøtte.

Ta vann oppi en bøtte eller flere. Sett de ute over natta. Hvis det da ikke er alt for kaldt har ikke vannet frosset i midten. Hell derfor ut dette vannet. Du får da ett hulrom i isen hvor du fint kan plassere ett lys. Her står lyset trygt og godt uten å blåse ut.

Barn liker å leke litt med farger. De kan feks tilsette litt maling i vannet. Da blir det lyslykter med mange farger…

Du kan også sette 2 beholdere oppi hverandre. Den ene større enn den andre. Legg feks rognebær, blader, kongler, tranebær, fruktskiver eller hva det måtte være i mellomrommet  som oppstår mellom beholderene. Fyll deretter opp med vann og sett ut i kulda. Da må du legge litt tape over hullet for deretter tape fast dekorasjonen du ønsker å bruke.  Kanskje må du legge noe tungt i den innerste beholderen hvis den flyter opp. Noen bruker også egne lyslykt former.

Har du lyst til å være enda mer kreativ kan du fylle opp en ballong med vann samt putte oppi bær blader etc.Fest da ballongen til springen og fyll den med vann.  Ha en hyssing oppi balongen før du knyter den igjen. Sett de ut i kulda. Det vil dannes en «julekule» som du kan bruke til dekorasjon ute.Vil du har store lykter fyller du store ballonger med vann og setter de ut i kulden. Bank hull med feks en hammer for å få ut overflødig vann.

Anne Havåg Holter-Hovind har en kjempefin blogg som heter Moseplassen. Hun har laget utrolig mange kreative lyslykter.Hun har også lagt ut flere filmer. Se feks under:

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (4 votes cast)
Lag din egen lyslykt, 10.0 out of 10 based on 4 ratings

One Response to “Lag din egen lyslykt”

Legg igjen en kommentar