Hoteller og overnattinger med særpreg

De flestehotellene i Norge er»kjedehoteller». Det er selvfølgelig mange av disse hotellene som er flotte hoteller. Allikevel kan det være mye mer spennende å besøke hoteller som har ett særpreg. «De historiske hoteller»   er en kjede som representerer helt særegne hoteller i hele Norge. Undertegnede har ikke vært på så mange av disse, men jeg vil alikevel nevne noen som vi har besøkt og som ga oss en god opplevelse.

Noen av stedene jeg her nevner er ikke medlem av «De historiske hoteller». Det er helt tilfeldig hvilke overnattingsplasser som jeg her beskriver. Hvis noen har en spesiell god opplevelse fra et hotell, rorbu, gjestehus etc tar jeg gjerne imot tips på denne siden. Legg eventuelt inn kommentarer under denne artikkelen.

Jeg vil under nevne noen hoteller som jeg syntes utmerker seg. Mange har vi besøkt, mens andre er hoteller/gjestgiveri som jeg gjerne skulle ha lagt en tur innom.

Det er nok slik at mange av de hotellene som jeg her nevner ikke er optimale for barn. De passer nok best for voksne.

Union Øye hotell ligger innerst i Hjørungsfjorden i Møre og Romsdal. Denne fjorden er en av Norges mest alpine fjorder. Her er mulighetene mange for fantastiske turer. Rett bak hotellet ligger blandt annet den sagnomsuste «Slogen». En fjelltopp som bare må bestiges. Utsikten er helt fantastisk! Overnatt ev. på Patchellhytta (DNT) hvis turen blir litt for lang. Fra Union øye er det bratt fjellterreng til toppen av Slogen.

 Hotellet åpnet sine dører for første gang i 1891. Det ble ett populært reismål for Europas aristokrati. Dagens eier   har restaurert det til fordums prakt. Hvert rom har sin helt særegne stil. Liker du spøkelser bør du velge det blå rommet!

  

Fra det blå rommet. Alle hoteller med respekt for seg selv har sin egen spøkelseshistorie….

 

Walaker hotell ligger vakkert til  ved fjorden i Luster ommune. Hoellet ligger i ei lita bygd somheter Solvorn. En veldig idyllisk plass. Vi opplevde stedet en fantastisk vårdag i blomstringen. Hotellet hadde supergod mat med kreps fisket fra fjorden. Vi besøkte hotellet før det ble pusset opp. Vi lå i annekset. Det hadde en bra beliggenhet, men rommene var ikke spesielle. Det er mange aktiviteter i området. Ta feks båten over fjorden til Urnes stavkirke.

                         

 

 

 

Skattekammeret gjestestoge ligger  i Telemark. Rett ved innsjøen Bandak i ei lita bygd som heter Lårdal.Gjestehuset er absolutt ikke en del av «De historiske hoteller». Den gangen vi var dersyntes vi det var så koselig at stedet bare må bare nevnes. De har kun 2 leiligheter for utleie. De har også en liten kafe. vertinnen vi møtte var veldig gjestfri. Det hadde mye å si for ett trivelig opphold.

Like i nærheten finner du Dalen hotel. Dette hotellet er imidlertid en av de historisk hoteller. Både ifra Låral og Dalen kan du ta Telemarkskanalen. Ved Dalen starter denne båtreisen. Absolutt verdt turen.

 

Hotell Tørvis ligger i Lustrafjorden i Sogn og Fjordane. Undertegnede har selv ikke vært der, men hotellet må absolutt besøkes en gang i fremtiden. Dette hotellet ble renovert i 2008-2009 og ser i dag utrolig flott ut. Hotellet er utgangspunkt for mange fritidsaktiviteter som toppturer, jakt og fiske, brevandring etc etc. De har også renovert en cafe ved dampskipkaia som i dag skaper aktivitet både for lokalbefolkningen og tilreisende til Marifjøra.

Pasvik Taiga ligger i Pasvikdalen i øst Finnmark. Undertegnede har vært der ved en anledning. De har få rom og disse må derfor reserveres i god tid på forhånd. Dette gjelder også hvis dere ønsker å spise middag der. Vi var kun 3 venninner som kom til middag. Vertinnen hadde laget ett utrolig godt måltid av lokale råvarer. Sjelden vare vil jeg si vi opplevde det som den gangen. Hjemmesiden ser i skrivende stund til ikke være i funksjon. http://www.pasvik-taiga.no/

Lyngen lodge ligger som navnet sier i Lyngen i Troms. Dette er en stor tømmerkoie med18 senger. De tilbyr opplevelsesferier med stort fokus på aktiviteter i den vakre naturen som omkranser stedet. Dette er definitivt ikke ett sted for barnefamilier.

Det virkelig gode liv består av en samling gode hoteller og restauranter hvor du virkelig kan nyte livet. Dette er mer for de romantiske anledningen enn for storfamilien.  Selv har jeg alltid hatt lyst til å besøke Røisheim i Bøverdalen nær Lom.

Ønsker dere en historisk overnatting litt utenom det vanlige vil jeg anbefale Sygard Grytting i Gudbrandsdalen.

BesteBakken i Luster har fokus på mat, kultur og opplevelser. Ett sted å slappe av på med din kjære….?!

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Legg igjen en kommentar