Fisketur

 Å dra på fisketur kan være kjempegøy både for liten og for stor. Det er selvfølgelig best om fisken biter på kroken, men turen i seg selv er ofte værdt slitet.

Det er fritt frem for fiske i sjøen i Norge med noen få unntak. Det er feks kun lov å fiske hummer fra 1 oktober til 31 desember. Det har nå også kommet regler for minstemål av fisk. Er fisken for liten må den kastes tilbake i sjøen.

For å fiske i ferskvann trenger man ett fiskekort. Statsskog ønsker å øke interessen for innlandsfiske. Derfor er det gratis  å fiske innlandsfisk med stang og håndsnøre for barn og unge på statens grunn, utenom statsalmenninger i Sør-Norge. Hvis dere er usikre på hvor fiskekort kan kjøpes kan dere ta en titt på Statskog sin hjemmeside.

Her  er en link til fiskekort i Oslo området.

Det er vanligvis lov å fiske etter ferksvannskreps fra 6 august til 14 september. For å kunne fiske kreps må du ha tillatelse fra rettighetshaver.

Har dere tilgang til en båt kan det ofte være lettere å få fisk på kroken. Dere kan fiske med garn, line eller jukse. Jukse er vel mest vanlig for hobbyfiskeren…

Uansett kom dere ut og nyt den gode fisken etterpå. Fisken smaker kanskje litt ekstra godt hvis barna har fisket den selv…?!

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Bildegalleri

Legg igjen en kommentar