Den Norske Turistforening

Den Norske Turistforening (DNT) er Norges største friluftslivsorganisasjon med 232.000 medlemmer tilknyttet 56 lokale medlemsforeninger over hele landet. DNT arbeider for å fremme et enkelt, aktivt, allsidig og miljøvennlig friluftsliv og for å bevare natur og kulturverdier.

DNT består av 56 lokallag over hele Norge. Hvert lokallag har sine hytter som alle kan disponere fritt mot en døgnspris. Medlemmer av DNT får lavere pris enn  de som ikke er medlemmer.

DNT har mange kurs som alle kan delta på. De foregår sommer som vinter.

For barna har de mange aktiviteter. Bortimot alle medlemsforeninger i DNT har Barnas Turlag-aktiviteter. De varierer fra dagsturer, overnattingsturer, gapahukturer, isfiske, klatring, måneskinnsturer, spøkelsesturer, besteforeldreturer, skjærgårdsleirer til familiebasecamper og mye mer. Aktivitetene foregår både i nærområdet, langs kysten og i fjellet. Du kan lese mer om dette på Barnas Turlag.

Flere og flere ungdommer blir interessert i frliuftsliv. DNT arrangerer mange spennende aktiviteter for ungdom. BaseCamp arrangeres flere ganger i året hvor aktiviteter som fjellklatring, rafting og brevandring gjør den tradisjonelle fjellturen mer spennende og utfordrende.  DNT Ung er for de mellom 13 og 26 år.

DNT arbeider for at flere barn og unge skal få varige og gode opplevelser av friluftsliv. Arbeidet for at aktivt friluftsliv skal stå sterkere i skole, barnehage og som en helsefremmende faktor for befolkningen generelt vil stå i fokus i årene som kommer.

Friluftsliv er helsebringende! Turer og aktiviteter i folks nærmiljø egner seg utmerket til å styrke folkehelsen. Aktivitetene er lystbetonte, sosiale og uten konkurransemomenter,- faktorer som teller dersom vi skal orke å komme oss ut av døra.

DNT er Norges største friluftsorganisasjon og jobber for å bli en aktiv samfunnsaktør i arbeidet med å styrke befolkningens psykiske og fysiske helse. Her kan du lese mer om DNT’s arbeid innen helse.

Kilde: http://www.turistforeningen.no

Turistforeningen har også en nettside hvor du kan få mange nyttige turtips –  www.ut.no

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Legg igjen en kommentar